Domain név regisztrálása | Profi weboldal készítés, SEO (kereső) optimalizálás

Domain név regisztrálása

A Domain név regisztrációt partnercégünkön  a Port Kft-n keresztül intézzük. Partnerünk az ISZT (Intenet Szolgáltatók Tanácsa) hivatalos regisztrátora.
Elsősorban .hu .com, .net, .org, .info, .biz, .ws, .tv, .de domainek regisztrációját is végezzük, de más domainek regisztrációja esetén is igyekszünk megoldást keresni.

Az igényléshez szükséges dokumentumokat innen tudják letölteni:

Cégek esetében a kitöltött igénylő lap mellé csatolni kell az aláírási címpéldány másolatát, illetőleg az igénylő lapot is az aláírási címpéldányon szereplő jogosultnak kell aláírnia.
Magánszemély esetében az igénylő személyi igazolványának és lakcímkártyájának a másolata szükséges.

A kitöltött igénylőlapot és a szükséges dokumentumokat kérjük szkennelve küldjék el az 

.hu domain foglalságának ellenőrzése
.eu domain foglaltságának ellenőrzése
.com domain foglaltságának ellenőrzése

Magyarországon az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) látja el és felügyeli a .hu domain regisztráció menetét. Az ISZT az igénylőket közvetlenül nem szolgálja ki, kizárólag csak a regisztrátorokkal áll kapcsolatban. A regisztrátorok végzik a domainekkel kapcsolatos adminisztratív teendőket.

Domain igénylés módjai:

A domain regisztrációnak két alapvető módja van, attól függően, hogy az igénylőnek prioritása van-e az adott névre, vagy sem.

Prioritásos igénynek minősülnek azok az igények, melyek delegálását közvetlenül a .hu közdomain alá kérik, és amelyeknél a választott domain név:
- a domain-igénylő szervezet hivatalos hatósági (közigazgatási vagy bírósági) bejegyzését igazoló dokumentumban, illetve jogszabállyal létrehozott szervezet esetén a jogszabályban a szervezet teljes vagy rövidített neveként rögzített megnevezéssel azonos karaktersorozat, vagy
- a Magyar Szabadalmi Hivatal által a domain-igénylő számára lajstromozott védjegy, mint karaktersorozat (szó, szavak).

A választott domain névnek és a prioritás alapját képező dokumentumban szereplő elnevezésnek (ékezetek nélkül) karakter szerint egyeznie kell.
Több szóból álló nevek egybeírva, vagy kötőjelesen igényelhetők. Szervezet teljes vagy rövidített nevéből elhagyhatók:
- a szervezeti formára (pl. kft, rt, bt, egyesület) vonatkozó szavak, jelölések,
- a Hungary, a Magyarország, illetve külföldi cégek magyarországi szervezete esetében az anyacég nyelvén Magyarországot jelölő név,
- minden olyan karakter, ami nem szerepelhet a domain névben, valamint a kötőjel,
- a szervezet nevében szereplő olyan karakter, amely nem szerepelhet domain névben, átírható a jelentésének megfelelő latin betűs magyar vagy idegen nyelvű megfelelőnek, elhagyható vagy kötőjellel helyettesíthető.

A bejegyzés alatt álló cégnév és a még be nem jegyzett védjegy nem minősül prioritásos igénynek. Az ilyen igényeket prioritás nélküli igénynek kell tekinteni.

A hiánytalanul leadott prioritásos igény esetén a domain bejegyzési ideje 1-3 munkanap.

Nem prioritásos igény esetén az igényelt domain felkerül egy kéthetes várólistára, melyet bárki megtekinthet a http://www.domain.hu/domain/varolista/ido.html címen. A kéthetes várólista ideje alatt prioritásos igénnyel élhet az, aki korábbról prioritással rendelkezik a domain-re. Amennyiben ezen kéthetes időszak alatt a domain-re senki nem jelentett be prioritásos igényt, ezután a domaint 1-3 munkanap alatt bejegyzik.

Másodszintű közdomain
Jelenleg az alábbi második szintű közdomainek alá lehet regisztrációt igényelni a .hu alá:
co.hu 2000.hu erotika.hu jogasz.hu sex.hu video.hu
info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu
org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu
priv.hu casino.hu games.hu media.hu szex.hu
sport.hu city.hu hotel.hu news.hu tozsde.hu
tm.hu erotica.hu ingatlan.hu reklam.hu utazas.hu

Másodszintű közdomain igénylése esetén a domain nem kerül a kéthetes várólistára, az 1-3 munkanapon belül regisztrációra kerül.

Nemzetközi domain nevet akkor célszerű választani, ha valaki nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, nemzetközi piacra dolgozik, vagy ha a .hu domain alá regisztrálni kívánt domain név már foglalt.
Ezek regisztrációi általában 1 munkanapon napon belül megtörténnek.

Magunkról

A weboldal, webáruház készítés, a SEO optimalizálás helyfüggetlen földrajzilag.
Távmunkával és távsegítséggel az ország bármely területét elérjük, így nem csak Budapest, Pest megye, Szentendre, Esztergom, Visegrád, Dömös, Leányfalu, Pócsmegyer, Dunabogdány, de Pécs, Szeged, Debrecen is tevékenységi területünknek számít.

Elérhetőségeink

 1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.

 2016 Leányfalu, Panoráma u. 13

 70/3920381

 

 honlapkeszites@databoss.hu

 

Közösségi média